skip to Main Content

Trajectòria

La meva obra es desenvolupa a través de la pintura, però també passa pels projectes de disseny de jardins i del paisatge. Des de la llicenciatura en Belles Arts, el 1986, desenvolupo tasques docents, primer a l’Estudi d’Art Fita i més tard, a l’Escola de la Dona de la Diputació de Barcelona.

A partir del 2014 trasllado el meu taller a can Gustà de Bàscara on s’ofereixen mostres del meu fons de taller que es centren en diverses temàtiques: In Paradisum i Peça de conversa el 2014, Els Tatuatges i Sender Local, el 2015. A partir del 2016 l’espai s’obre a mostres d’altres artistes. Dins aquest mateix espai he realitzat un projecte de pintura mural al fresc als exteriors del taller.

L’interès pel paisatge em porta a organitzar la Cooperativa d’Orriols de Criadors de Pollastre Raça Empordanesa, participar en diverses accions artístiques (Revistes Caminades a Barcelona, Girona i Celrà als anys 1994-98) i obtenir el Màster d’Arquitectura del Paisatge (UPC, 2004).

He dissenyat el paisatge del Molí del Mig de Torroella de Montgrí, els jardins Falgueras  de Sant Jordi d’Alfama i de Sant Cugat del Vallés, Varas Duran de Llafranc i els Patis de la Facultat de Dret (UdG). Actualment també participo en projectes d’arranjament paisatgístic privats i públics.

He viscut diferents etapes en la meva trajectòria: (1985-1987) Les primeres exposicions professionals recullen les inquietuds i interessos dels darrers anys de praxi a la facultat. Les temàtiques més tractades són les dels jardins imaginats i simbòlics habitats per presències litúrgiques. El tractament del color i del gest s’acosta a l’expressionisme i a l’abstracció. (1987-1990) Un segon període d’exposicions sovintejades amb teles de grans formats i colors complementaris i saturats. La temàtica reflecteix una figuració sintetitzada que evoca el desig i l’erotisme. (1991-1994) En la tercera etapa traspasso els efectes pictòrics a suports fotogràfics (Joan Juanola , fotògraf i col·laborador) i espacials (projectes d’intervenció en el paisatge). (1995-2007) Durant un quart període, em centro en realitzar projectes d’aparadorisme i jardineria. (2007-2017) Actualment realitzo pintures en formats i suports diversos amb el paisatge i qui el contempla com a protagonistes.

L'obra

Vull transmetre la sensualitat del cos i del paisatge, la força evocadora dels colors saturats i complementaris i els paradisos perduts i idealitzats.

L’obra transmet les dèries i anhels de cada moment de la vida (passats pel filtre ) i n’és el canal de comunicació i seducció. En aquests aspectes, la pintura esdevé un llenguatge amb mecanismes semblants a la poesia o s’espera que la persona receptora rebi el missatge a través de les emocions i esdevingui còmplice en el camí de viure en un món més bell i sa.

Materials

Sovintegen les pintures en acrílic, els pigments amb mèdiums o al fresc, l’oli damunt tela i les aquarel·les. En els projectes de paisatge, i els apunts, en llapis de colors. Els suports s’alternen entre els grans i els petits formats, en paper, tela, fusta o mur.

Exposicions

Després de participar en diverses mostres d’art jove (Muestra de Arte Joven, Madrid i concurs Art jove, de la Generalitat, 1987) em vinculo fortament a la Galeria Expoart (Àngela Rodeja) amb qui exposo en diverses ocasions (fins al 2001) a les seus de Girona i Barcelona i a les fires internacionals d’Arco Madrid, Cannes i Niça (1989).

Les galeries Paulus (Alemanya 1989 ) i Denise Van de Velde (Bèlgica 1991) també varen acollir-li mostres individuals, així com la Capella de Sant Roc de Valls, el 1994.

Ha exposat a la Fundació Planells de Blanes (2010), a l’Altell de Banyoles (2011) i a la Fundació Valvi de Girona (2012).

De les mostres col·lectives destaquen Work in progress a les Bernardes de Salt (2012), les biennals de Girona i Valls (1993), Trans Art ( Girona i l’Havana, 2000). Al 2003 participa a Llistes d’espera a l’ Espai Volart Fundació Vila Casas de Barcelona  i Matem-nos,  a la  Casa de Cultura de Girona.

Amb els amics i companys de Belles Arts, Isabel Banal, Ester Baulida i Jordi Canudas, munta Fent una L (Girona, 1987) i el 1996, Hospital 106, 4art.1a, a Barcelona.

Quadres

Llibre vermell

Llibre vermell

Bamba

Bamba

Horta

Horta

Lector enlaire

Lector enlaire

Paravent dels nàufrags

Paravent dels nàufrags

Dionis

Dionis

Back To Top