skip to Main Content

Trajectòria

Vaig néixer a Salt en el sí d’una família de pintors artesanals. Aquest ha estat el meu ofici durant uns anys. En el taller del pare i de l´oncle, vaig començar a impregnar-me, inconscientment, d´una sensibilitat envers l´art. Podríem dir que sóc un pintor autodidacte, tot i haver cursat una formació artística a l’Escola de Belles Arts de Salt. A partir d’aquest moment començo un recorregut artístic de gairebé quaranta anys, al llarg dels quals la meva personalitat s’ha refermat i consolidat en una obra caracteritzada per un fort contingut abstracte. He compaginat la creació artística amb l’ensenyament, feines de restaurador, pintor industrial o l’emmarcat de quadres.

El meu estudi el tinc localitzat entre les localitats de Salt i Garriguella. He intentat desenvolupar un estil propi en la pintura, interessant-me a més per altres disciplines com l’escultura i el gravat, fruit d’aquest interès són l’escultura Mururoa 95 situada al Passeig Marquès de Camps de Salt, i l’exposició de gravats a la galeria Chaymachi d’Osaka al Japó. També sóc l’autor del cartell Girona Temps de Flors del 2004. L’any 2007 l’Ajuntament de Salt em va atorgar el premi Tres de Març.

L'obra

Les meves peces són obres que generen perplexitat i desperten emocions contradictòries. Amb l’impacte inicial dels traços i taques fortament gestuals, d’aire espontani i gestual, ens remeten a formes sorgides directament de l’inconscient. Però més enllà d’aquest primer impacte, ens envaeix una sensació d’estranya lleugeresa, d’una delicada i subtil harmonia.

En les meves composicions sorgeixen formes i objectes a l’atzar, per tal d’harmonitzar-les amb altres materials aparentment incompatibles. Vull aconseguir un traç delicat i convertir la taca més agressiva en un toc de delicadesa. El concepte de “no paisatge” sorgeix habitualment en la meva obra, vull acostar-me al paisatge des de l’enfocament pictòric d’una naturalesa morta.

Materials

Em considero un artista polifacètic, represento les meves inquietuds intel·lectuals treballant amb tots els materials inimaginables. Necessito de la combinació de fusta, moqueta, ferro, alumini, plàstic o sorra per aconseguir allò que vull expressar. Vull crear una pintura minuciosa, elaborada, rica en petits detalls i plena de color. En els últims anys he treballat amb materials de rebuig trobats a les platges als que els hi he donat el meu toc personal. Tot i així el suport amb el que treballo de forma més recurrent és l’oli sobre tela, combinant-ho amb tintes, aquarel·les i altres materials.

Exposicions

He fet exposicions individuals arreu de les comarques gironines i a la resta de Catalunya, amb sortides a Itàlia i Japó. Pel que fa a col·lectives he participat en mostres arreu de l’Estat exposant a Noruega, França, Andorra o la Gran Bretanya.

He exposat a diferents llocs de Catalunya: a la Galeria Tau de Girona, la Galeria d’Art Mercè Ettinghaussen de La Pera, la Sala Aunkan de Barcelona, la Sala Estoc d’Art també de Barcelona, la Fundació Valvi, Galeria Atelier de Barcelona, la Fundació Vila-Casas, la Galeria d’Art Arcadi Calzada, Les Bernardes de Salt, la Sala d’exposicions Ca l’Anita de Roses, entre d’altres. Finalment comentar la meva participació en diverses mostres de la Ruta d’Art de Castelló d’Empúries, Fira Art de Madrid i a la Fira Inart.

Quadres

Back To Top