skip to Main Content

Trajectòria

Narcis Bosch

Sóc empordanès de naixement i de ben petit m’interesso pel dibuix i la pintura. M’inicio en el món de l’art de manera autodidacta, tot i que vaig rebre classes de dibuix, pintura i model durant quasi 4 anys. Sempre m’ha interessat la imatge, l’art i la creativitat, i he treballat en diferents disciplines a on aquests conceptes eren una de les bases, primer com a cuiner creatiu, i després vaig canviar de registre per evolucionar cap al món de la imatge i el disseny gràfic, però la pintura sempre hi ha sigut present en primer pla d’una forma molt intensa.

Des de l’any 1998 realitzo exposicions tant col·lectives com individuals per mostrar el meu treball. Amb el temps he desenvolupat un estil i una tècnica propis, a mig camí entre l’abstracció i la figuració. El meu treball beu de moltes fonts i és un mestissatge d’estils diversos, des del dripping de Pollock, passant per l’informalisme, la transvanguardia, el neoexpressionisme, els dibuixos naturalistes o les noves tendències abstractes contemporànies.

L'obra

Entenc la pràctica artística com una evolució constant, el no quedar-se instal·lat en la seguretat d’un únic estil, i on la incertesa del canvi forma part del meu procés de treball. El missatge que vull transmetre és ecologista, naturalista i místic. Exploro la font inesgotable que és la natura i els éssers que l’habiten, cerco poder congelar en una imatge el misteri i l’essència del món natural i per extensió de l’univers, allò que és invisible als nostres ulls però no a la nostra ànima.

M’interessen molt les ciències naturals i l’astronomia, vull transmetre a l’espectador la visió de què tot està connectat entre si dins els cosmos. Utilitzo el meu art per reflexionar sobre la vida, la matèria, la mort i el misteri de la nostra existència.

Materials

El meu interès recau en l’experimentació amb diferents materials, i en la possibilitat de poder incorporar-ne de nous al procès de treball, per així trobar noves possibilitats expressives i estètiques, a la recerca d’aconseguir un nou llenguatge pictòric.

Treballo de forma artesanal, jo mateix em munto els bastidors, preparo la tela i en molts casos em fabrico les pintures que utilitzaré. Utilitzo tècniques mixtes: arpillera, resines, pintura acrílica, pigments minerals, làtex, vernissos, fibres
vegetals, etc.

Exposicions

He realitzat exposicions individuals i col·lectives a diferents sales i galeries de Catalunya: Galeria Can Marc de Begur, Galeria Can Marc de Girona, Centre Cultural Sant Domènech de Peralada, sala “Ca la Pruna” de Pals (en 3 ocasions), Casa de cultura Fundació La Caixa de Girona (en 2 ocasions), sala municipal de l’ajuntament de Banyoles, Ruta de l’Art de Castelló d’Empúries, Clínica Dexeus de Barcelona, sala “Dalí” Hotel Golf de Peralada, etc.

Quadres

Back To Top