skip to Main Content

Trajectòria

Mohammed Er Rabehy

Vaig néixer el 1989 al Marroc, a prop de Marràqueix, la ciutat vermella. Després de passar pel país Basc, vaig arribar a Catalunya l’any 2008, establint-me primer a Celrà i després a Olot.

Com a artista autodidacte, m’interessa especialment reflectir la natura i ho faig amb una paleta de colors que s’inspiren en la geografia de la Garrotxa, fortament marcada per l’empremta tel·lúrica del vulcanisme de la zona, dit d’una altra manera: “m’apassiona la barreja d’elements, solidificats, tota la seva diversitat és un espectacle. Poder observar la lava, m’empeny a reflectir-ho en una obra”.

A part del substrat garrotxí, també reflecteixo les influències del meu país d’origen, el Marroc, amb barreges cromàtiques, calidoscòpiques, gràcies a l’esclat de dibuixar en formes abstractes, talment uns mons de somnis imaginaris i onírics.

Les meves creacions són fruit de l’addició d’aquestes dues geografies tan llunyanes i contrastades que als seus llenços s’agermanen. La pintura m’ajuda a trobar nous canals d’expressió i també a explorar noves vies de comunicació. És per això que no m’amago pas de manifestar que la suma i el contrast d’aquests fenòmens naturals és el que intento de plasmar i reflectir, des d’una òptica personal, en les meves obres.

L'obra

El que intento mostrar o reflectir són les meves vivències i emocions. I arrel d’això vull projectar la mateixa sensació en l’espectador, emocionar-lo i transportar-lo a una vivència o emoció.

Materials

M’agrada treballar amb papers reciclats o fets a mà. A partir d’aquí, faig una primera capa de fons amb el color que m’hagi vingut al cap en aquell moment. A l’hora de plasmar-lo sobre el paper sempre acaba diferint una mica del que inicialment havia imaginat.

Amb fragments d’altres papers i combinat colors intento reproduir diferents textures que em recordin alguna experiència o intuïció que m’hagi provocat algun paisatge, fenomen o textura.

Exposicions

La majoria d’exposicions que he realitzat han estat a Olot: Decomarc Art (2015); Casal de Sant Miquel (2016); Cafeteria l’Arcada (2016); el Racó de la Font (2017); Galeria les Voltes (2017); Café Art (2018): Museu de la Garrotxa (2019) i a l’Espai Jove de Girona (2018).  Les últimes exposicions han estat a la Galeria Abartium (Vic, 2019); Hotel Picasso (Torroella de Montgrí, 2019); Castell Montesquiu (Barcelona, 2019) i el Palau de l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses (2020).

Quadres

Back To Top