skip to Main Content

Trajectòria

El meu aprenentatge ha estat sobretot autodidacta, l’única formació reglada que vaig realitzar va ser a l’Estudi d’Art Fita de Girona on vaig entrar als 15 anys. A la mateixa edat també vaig començar a treballar com a aprenent de fuster, i fins al moment he combinat el món de l’art i la fusteria. En els meus inicis en el món de l’art, als anys 80, estaven dedicats al dibuix i la pintura, i en els 90, esdevenen eix de la meva obra les intervencions, l’escultura i l’acció. Als 25 anys m’incorporo al món de la performance, d’una forma molt intuïtiva i autodidacta. Posteriorment vaig descobrir a artistes com Joseph Beuys, Ana Mendieta, entre d’altres, gent que em va apassionar i em va obrir la finestra de l’art. Intento representar un model d’artista que tot i bascular entre disciplines i llenguatges diversos, deixo l’empremta d’un marcat caràcter introspectiu.

L’escultura em serveix i em motiva per integrar diferents disciplines, però no és una cosa predeterminada. Faig una escultura i vull integrar-me i formar part d’aquella peça, però no és una cosa que busqui, t’hi trobes. En l’art hi han d’estar presents tres aspectes: La intel·ligència (el cap), la bellesa (el cor) i la força (les mans), o dit d’una altra manera, el pensament, el sentiment i el fer. Per a mi és molt important fer jo mateix la meva obra d’art, el fer, sentir la matèria, el cos, tocar.

El meu treball és molt intern i poques vegades miro a fora o a altra gent. Miro molt a dins meu on hi és tot: natura, societat i espiritualitat. Tot i així en aquests últims temps també estic treballant conjuntament amb l’artista Jordi Esteban en un projecte anomenat “El Jo i l’altre”.

L'obra

Intento transmetre l’espiritualitat de l’art, no entesa com a religió sinó com a natura, com a persona. M’agrada treballar molt directament amb el públic, buscant nous camins de comunicació a través dels llenguatges artístics. Actualment les meves manifestacions plàstiques comprenen escultura, instal·lació, accions i vídeo-art, sempre a la recerca de les màximes capacitats expressives de cada llenguatge. Un dels meus objectius és aprofundir en la poètica de la performance i l’acció a Girona. Les accions solen ser molt conceptuals i tenen com a objectiu la debilitació i el silenci formal per reforçar la comunicació de caràcter més intuïtiu i vital. L’acció et proporciona llibertat en què tot és possible, on el teu cos està present en el temps i la presència. El món de la performanace no et lliga a cap tècnica, encara que n’hi ha i té tot un vocabulari que la defineix. Com més sincer siguis amb tu mateix, amb el teu sentiment, millor. En una acció el més important és l’espai, el públic i el temps. En la performance, intento que no hi hagi un personatge fixat i que siguis un mateix, no representes res, mostres els teus “jo”.

Materials

El meu treball s’ha caracteritzat per la recerca i la interpretació constants del comportament i l’esperit de l’ésser humà. La utilització de recursos diversos i complements (fusta, ferro, miralls, vegetals, insectes i sobretot el cos humà) a l’hora de materialitzar el meu treball, són l’exponent clar d’un concepte molt propi de l’assimilació dels mitjans (l’obra), al servei d’uns objectius conceptuals (la idea), preferentment experimentals.

Exposicions

Des de 1986 he realitzat diverses accions i performance a Girona, Barcelona, Madrid, França i Londres. També he realitzat diverses exposicions individuals a Girona, al Museu d’Història de la Ciutat, a les Sales Municipals d’Exposició, Fundació Espais, a Sarrià de Ter i a Pals. També he fet algunes escultures públiques per a Girona, Banyoles, Corea del Sud i Celrà. Pel que fa a les exposicions col·lectives, he exposat als Banys àrabs de Girona, a la Galeria No+Art, a la Galeria Expoart, a la Casa de Cultura, a la Fundació Vila Casas de Palafrugell, a les Bernardes de Salt i a Cuba, entre d’altres. No he buscat mai una línia professional en el món de l’acció per anar mostrant el meu treball, ha anat sorgint sempre sobre la marxa.

Escultures

Plom

Plom

Antisèptic

Antisèptic

Consciència Còsmica

Consciència Còsmica

Carbó

Carbó

Eclusió

Eclusió

La Pietat

La Pietat

Síntesi de la Consciència

Síntesi de la Consciència

Back To Top