skip to Main Content

Trajectòria

Mònica Campdepadrós

Visc a l’Alt Empordà, on he plantat la llavor de la creació artística. Estar en contacte amb la natura, és una condició fonamental del meu treball. Transito entre diverses disciplines, com l’escultura i la instal·lació a la natura i a l’espai públic o les obres volumètriques amb objecte trobat, explorant les possibilitats expressives de cada material emprat.

El 2020 vaig guanyar una beca residència del Bòlit Centre d’Art Contemporani de Girona per al desenvolupament del projecte de creació artística amb ceràmica ‘De la terra a la terra? [Humanitat en transició]’. He sigut becada per Transefímers, obtingut una beca Agita a la creació pel projecte ‘Cadiretes’, una beca Baldiri Reixach pel projecte ‘Re/animar’ i he estat seleccionada als Premis ArtsFAD. Des de 2011 he realitzat exposicions individuals i exposat en diversos certàmens, galeries i museus. He comissariat exposicions col·lectives, realitzat diversos workshops i sóc cofundadora del grup Vibra.

L'obra

M’interessa fer un art amb voluntat transformadora. Progressivament, el sentit de la meva activitat artística s’enfoca a crear des de la consciència obres que interpel·lin, que facilitin despertar al que som i alhora siguin propositives. El meu treball s’encamina a una coherència cap a un ideal de transformació humana.

Materials

Sóc artista multidisciplinària, i escullo el material segons ho requereixi l’obra o el projecte. He treballat amb fusta, feltre i teixits, ceràmica, objectes trobats o recuperats, materials naturals, pintura i dibuix, transfers i fotografia.

Exposicions

Individuals: NOW, Galeria Lola Ventós de Figueres, 2012. Instal·lació i obra volumètrica. El 2017-18, a la mateixa galeria, REANIMAR, instal·lació i escultura amb objecte trobat. Amb diverses activitats i projectes amb la Jove Orquestra de Figueres i l’Institut Jaume Almera de Vilassar de Mar. A LA RECERCA DEL TOT, 2018. Escultura, pintura i instal·lació. Ca l’Anita, sala d’art municipal de Roses. DIVERSITAT APARENT, 2019. Cicle Contemporanis, espai Plana de l’Om de Manresa. ÒRBITES, 2020. Sala municipal 1 d’Octubre, d’Albanyà.

CADIRETES, 2018-19. Beca Agita. Obra, documentació, comissariat i exposició al Museu de l’Empordà, Figueres. Acció artística múltiple i participativa a la Rambla de Figueres.

Certàmens i col·lectives a: Agullana, Albanyà, Bages (França), Barcelona (Museu del Disseny, Galeria Maldita Estampa), Cadaqués, Calders (Cacis, Centre d’art Contemporani del Forn de Calç), Castelló d’Empúries, Colera, Darnius, Figueres (Museu de l’Empordà, Galeria Lola Ventós,…), Fortià, Girona (Museu d’Història, Fundació Valvi…), Granollers (Fàbrica de Creació Roca Umbert), Igualada (Galeria Artèria), León, Londres, Manresa (Plana de l’Om,…), Madrid (Centro Cultural Galileo), Pineda de Mar, Pont de Molins, Port de la Selva, Salt, Rabós d’Empordà, Roses (Ca l’Anita), Santillana de Mar, Vilajuïga i Wingfield.

El 2021 exposaré les individuals: ‘Trobar-se in Natura’ a la Casa de Cultura de les Bernardes de Salt i ‘De la terra a la terra? [Humanitat en transició]’ a la Casa de Cultura de la Mercè i al Bòlit Centre d’Art Contemporani de Girona.

Escultures

Back To Top