skip to Main Content

Trajectòria

La trobada amb l’escultor Marcel Martí a l’edat de setze anys i un fort desig per expressar-me mitjançant la imatge, inicialment amb el còmic, em van fer decidir a dedicar-me a l’art. El desig no serveix si no va acompanyat d’una formació que permeti a l’artista creador fer ús del seu potencial expressiu. És així que, després d’uns anys d’estudis programats “Belles Arts”, i d´una estada a París, on exposo les meves primeres obres pictòriques, me’n adono de la meva capacitat autodidàctica i no vaig voler continuar sotmès a cap tipus de regla acadèmica que m’incités a anul·lar les possibilitats creatives i originals que havien de regir la meva carrera professional.

El meu món ingènit és ple d’espais onírics i astrals. Un món que transformo plàsticament en imatges potents que permeten a un ventall molt ampli d’espectadors gaudir de la riquesa de les formes i objectes que emplenen els meus quadres.

L'obra

M’agrada viatjar a través de l’univers a la recerca de la clau de l’existència. Bé podria ser la del navegant històric a la recerca de nous mons, en un camí de reflexió semblant sobre els aspectes desconeguts d’un paisatge universal que es manifesta, amb intensitat similar, tant en macrocosmos infinits, com en la concreció mil·limètrica dels microcosmos microscòpics, que donen sentit intel·lectual, consistència plàstica, reflexió espiritual i impacte emocional a cada obra.

La natura, l’univers, els paisatges còsmics conformen les meves teles: cels, terres, cèl·lules, pedres, llunes, astres, entre altres que, transformo en formes pictòriques i personals. Tot i això, no és la figuració en ella mateixa el que m’interessa, ni tan sols el propi objecte, sinó la càrrega de transmissió d’emocions, creadora d’induccions sensitives que pot generar en l’espectador. Sota aquest principi, la imatge es transforma en energia per esdevenir una reflexió, i un joc erràtic entre l’espiritualitat i la metafísica.

Materials

El material en el que treballo habitualment les obres és amb acrílic sobre tela.
També treballo amb tinta xina sobre paper, amb treballs il·lustratius.

Exposicions

Performances, pintura, art digital, art visual, il·lustració, aquest treball l´he portat, junt amb la meva obra, a trepitjar Mèxic, Houston, Washington, Barcelona, Buenos Aires, París, Califòrnia, Tòquio, Londres, New York, entre d’altres ciutats del món.

Quadres

Cosmic geisha_Jordi Bofill

Cosmic geisha_Jordi Bofill

Fractal painting_Jordi Bofill

Fractal painting_Jordi Bofill

Cosmic geisha II_Jordi Bofill

Cosmic geisha II_Jordi Bofill

El Sabio Cosmico II_Jordi Bofill

El Sabio Cosmico II_Jordi Bofill

Bacteria_Jordi Bofill

Bacteria_Jordi Bofill

Constelations II_Jordi Bofill

Constelations II_Jordi Bofill

Astral sex II_Jordi Bofill

Astral sex II_Jordi Bofill

Sabio Cosmico_Jordi Bofill

Sabio Cosmico_Jordi Bofill

Back To Top