skip to Main Content

Trajectòria

Benet Costa

Nascut a Sant Esteve de Guialbes , poble pertanyent al municipi de Vilademuls, és on comencen les meves inquietuds per la pintura. Actualment tinc l’estudi a Banyoles.

Al taller del pintor Joan de Palau rebo les primeres orientacions pictòriques. Posteriorment assisteixo a classes de dibuix i pintura a l’Escola de Disseny i Art Eina de Barcelona, també a l’estudi de la pintora Glòria Muñoz.

L’any 2001 obtinc una Menció Honorífica atorgada pel Jurat de la I Biennal Internacional de Dibuix Josep Amat de Sant Feliu de Guíxols. El 2004, seleccionat en el Premi de Pintura HONDA-La Garriga. Diversos Premis en concursos de `pintura dins i fora de Catalunya. El 2002 publico el llibre “De Solives a Benet Costa, pintors”, escrit per Jordi Gimferrer i Joan Vilardell. El 2014, la UFEC (Unió de Federacions  Esportistes de Catalunya m’encarrega el disseny de la Medalla de Campions.

L'obra

Des de les  primeres obres  figuratives, he transitat per la figuració expressionista, l’expressionisme abstracte fins arribar a la realització d’audiovisuals. Un autoaprenentatge fruit de l’observació solitària i introspectiva.

Els trajectes físics o mentals són els paisatges de Guialbes (Puig Blanques). D’aquests plans, pujols i fondalades  sorgeix l’essència de les obres que són un desig d’estètica visual. Aquest voler m’allunya del que és natura? N’hi hauria prou seure al marge i contemplar? Aquesta mirada lliure i venturosa em faria cap a una obra obrant-se?

Materials

Els procediments pictòrics utilitzats són bàsicament: fang, pigments, tintes, ceres, aquarel·les, acrílics, olis i filmacions.

Exposicions

He exposat  a: Vilademuls (1r Toc’Art, Església),  Banyoles (Galeria d’Art Banyoles, Museu Darder, El Tint, L’Altell, El Puntal, Espai Eat Art), Girona (Fundació Valvi, Galeria Art-25, Giart), Salt (Les Bernardes), Vic (Sala Valldaura),  Olot (Galeria Les Voltes), Besalú (Galeria El Pont), Cadaqués (Galeria Marges U), Tossa ( Galeria d’Art Joan Planells), Pineda ( Galeria Pedreguet Art),  Barcelona (Galeria Lleonard, Galeria La Pinacoteca, Galeria L’Atelier), València ( Goya 2, Galería de Arte, Galería San Vicente, Fira InterArt), Orleans ( Le Songe Verd), Lavaur (Galeria Pedreguet Art), Costa Rica (Galería Puebla Arte).

Quadres

Trajectòria

Dolors Bosch Foto

Pel meu tarannà, em deixo portar pel flux oscil·lant del meu inconscient. El trajecte diari és el meu automotor que m’empeny a imaginar, transmutar generar i transformar el meu univers particular que el vull ampliar donant forma i continguts a la meva plàstica.

Tot el que he aprés anant a tallers d’artistes, i fent cursos i seminaris en formats monogràfics de moltes disciplines artístiques, les he utilitzat i les utilitzo segons el com, i el que vull explicar.

La ceràmica, la pintura, el gravat el reciclatge, les escenografies, les performances i les accions, totes elles només són eines que jo em serveixo i me n’he servit al llarg de la meva carrera existencial que hores d’ara ja en fa 45 que l’exerceixo.

L'obra

No sempre sé el perquè de les meves creacions, ja que em deixo portar molt per el meu inconscient, que sap més del món creatiu que jo mateixa. Així doncs amb tots els referents que la ment em va emmagatzemant dia a dia, he anat fabricant objectes ben diversos entre si.

De manera recurrent em serveixo incloure sens massa definició monstruets que avancen en un món d’incerteses . Però em sento més còmoda donant formes suggeridores de mil maneres diferents i que no tinc cap interès en desvetllar perquè siguin d’una forma clara i concreta. La subtilitat és més engrescadora.

Plasmar contrastos de plens i buits aspres i terres dolces, colors clars i foscos ,freds i càlids . Positius i negatius, jocs que m’esperonen a no acabar mai, buscant lo inassequible, i a voltes començar per tornar a composar altres partitures.  Dolors Bosch

Materials

La interrelació de totes les arts, em donen un ventall d’elements prou  importants per poder-me expressar  plàsticament. Els suports tècnics específics que pot suposar l’elaboració de cada una de les disciplines escollides, penso que està en funció del que jo vull interpretar. No és tant el com si no el que vull transmetre, i em serveixo de les mateixes, sens massa fronteres que m’ho impedeixin . Així la pintura igual que l’escultura en ceràmica, el gravat instal·lacions, performances, etc. són diversitats que jo aprofito en tota les seves especificitats.

Exposicions

He fet múltiples exposicions tant  particulars com col·lectives a fora i a dins del   territori; Girona, Barcelona, Andorra, França, Finlàndia… Intercanvis artístics  a Txèquia,  Lituània, i Finlàndia . I segueixo exposant sempre i quant tinc coses a expressar.

Escultures

Back To Top