skip to Main Content

Trajectòria

Benet Costa

Nascut a Sant Esteve de Guialbes , poble pertanyent al municipi de Vilademuls, és on comencen les meves inquietuds per la pintura. Actualment tinc l’estudi a Banyoles.

Al taller del pintor Joan de Palau rebo les primeres orientacions pictòriques. Posteriorment assisteixo a classes de dibuix i pintura a l’Escola de Disseny i Art Eina de Barcelona, també a l’estudi de la pintora Glòria Muñoz.

L’any 2001 obtinc una Menció Honorífica atorgada pel Jurat de la I Biennal Internacional de Dibuix Josep Amat de Sant Feliu de Guíxols. El 2004, seleccionat en el Premi de Pintura HONDA-La Garriga. Diversos Premis en concursos de `pintura dins i fora de Catalunya. El 2002 publico el llibre “De Solives a Benet Costa, pintors”, escrit per Jordi Gimferrer i Joan Vilardell. El 2014, la UFEC (Unió de Federacions  Esportistes de Catalunya m’encarrega el disseny de la Medalla de Campions.

L'obra

Des de les  primeres obres  figuratives, he transitat per la figuració expressionista, l’expressionisme abstracte fins arribar a la realització d’audiovisuals. Un autoaprenentatge fruit de l’observació solitària i introspectiva.

Els trajectes físics o mentals són els paisatges de Guialbes (Puig Blanques). D’aquests plans, pujols i fondalades  sorgeix l’essència de les obres que són un desig d’estètica visual. Aquest voler m’allunya del que és natura? N’hi hauria prou seure al marge i contemplar? Aquesta mirada lliure i venturosa em faria cap a una obra obrant-se?

Materials

Els procediments pictòrics utilitzats són bàsicament: fang, pigments, tintes, ceres, aquarel·les, acrílics, olis i filmacions.

Exposicions

He exposat  a: Vilademuls (1r Toc’Art, Església),  Banyoles (Galeria d’Art Banyoles, Museu Darder, El Tint, L’Altell, El Puntal, Espai Eat Art), Girona (Fundació Valvi, Galeria Art-25, Giart), Salt (Les Bernardes), Vic (Sala Valldaura),  Olot (Galeria Les Voltes), Besalú (Galeria El Pont), Cadaqués (Galeria Marges U), Tossa ( Galeria d’Art Joan Planells), Pineda ( Galeria Pedreguet Art),  Barcelona (Galeria Lleonard, Galeria La Pinacoteca, Galeria L’Atelier), València ( Goya 2, Galería de Arte, Galería San Vicente, Fira InterArt), Orleans ( Le Songe Verd), Lavaur (Galeria Pedreguet Art), Costa Rica (Galería Puebla Arte).

Quadres

Back To Top