Trajectòria
L’Aleix Font Interromp els estudis de belles arts (UB) per residir durant dos anys al Brasil, on va aprofundir en el grafiti i la pràctica mural. En tornar a la península, reprèn els estudis, complementant-los a la facultat d’educació social i filosofia (UdG). En l’actualitat treballa com a educador en l’àmbit artístic per compte propi.
Durant la temporada 2014/2015, amb l’increment d’ofertes en l’àmbit dels tallers de muralisme i art participatiu, va replantejar-se el camí a seguir en la creació artística. El 2015 realitza una residència al col·lectiu “La Volta”. Aquest fet li va donar la possibilitat de tenir estudi propi, generar obra personal de manera més estructurada i rebre més encàrrecs d’art participatiu i comunitari. L’any 2017 finalitza aquesta etapa amb la seva primera exposició individual, “Loops lighting” on mostrar i reflexiona sobre els seus dubtes, les seves pors i els seus racons inconscients. Entre el 2016 i el 2022 va compaginar la feina d’educador social en un institut de secundària, amb projectes artístics participatius i la producció d’obra individual en diversos formats. Al 2022, rep una beca del Centre d’Art Contemporani de Girona (Bòlit), juntament amb l’adjudicació d’un projecte mural de gran magnitud per la Fundació sector Est i Fundació Lluís Coromina. A causa d’això, decideix fer el pas cap a la professionalització i centrar la seva energia en l’àmbit artístic.
Actualment, el seu temps es divideix entre tallers i projectes utilitzant metodologies d’art participatiu i comunitari, i la creació d’obra personal. Durant el 2023 ha desenvolupant 3 projectes pedagògics sobre l’art al carrer / espai públic. A causa de la participació en el Wac 2021 de Poblenou Urban District, ha anat estrenyent el vincle amb la Plataforma, generant diverses col·laboracions, una exposició col·lectiva al desembre del 2022 i una mostra individual del seu treball al març de 2023.
L'obra
La seva obra esdevé la narrativa d’una amalgama entre el món col·lectiu i l’individual, explorant l’espacial i les seves interaccions amb conceptes com desigualtat, buit, frontera, equilibri, desajust o perifèria. El seu treball abasta diverses formes d’expressió, des de murals i instal·lacions a l’espai públic fins a treballs gràfics en el seu estudi. Observa i provoca canvis en el seu entorn proper, mantenint una actitud crítica cap a conceptes com espai públic, identitat i frontera.
El color i el simbolisme d’objectes quotidians serveixen com a punt de partida, explorant estratificacions, transparències i difuminacions per escapar del binarisme i afegir matisos i profunditats a les seves creacions. La forma quadrada de les seves composicions primàries sorgeix de l’observació de l’urbanisme geomètric com a símptoma, explicant la convergència i convivència de relats, construccions, microcomposicions i realitats que donen forma a la vida. La seva pintura actual resideix entre la pregunta i la proposta, a través de jocs compositius que reflexionen sobre l’ordre de les coses i conceptes com perifèria, territori, límit i frontera. Aleix Font aborda la seva obra des de la perspectiva de la crítica urbana, analitzant i proposant visions alternatives del que significa ser urbà, generant noves realitats per a qui contemplen la seva obra.
Exposicions
L’any 2022 amb l’adjudicació de la beca Bolit Mentor, realitza una exposició col·lectiva al centre d’art contemporani de Girona, amb el titol DINS/FORA “ la ciutat transportada”. Amb la curadora Montserrat Moliner. Durant l’any 2023 realitza la seva segona exposició individual a la galeria La Plataforma BCN. sota el titol: “Atrapar al Malo”.