skip to Main Content

Trajectòria

Montse Scintilla Pintora

Desenvolupa la seva creació artística en l’àmbit de la pintura, la il·lustració artística, els llibres d’artista i l’escenografia. Els ingredients del seu procés creatiu són l’espontaneïtat, les emocions, la imaginació, el joc i la intuïció. Li inspiren les experiències de vida i mort, les emocions, el món del subtil, la natura, la gastronomia i els sentits. Es forma en pedagogies artístiques en l’àmbit de l’art-teràpia, el llenguatge sensorial i la poètica del joc, el teatre dels sentits, l’educació creadora d’Arno Stern, i la investigació de la interacció entre el moviment i el signe gràfic de Segni Mossi. Imparteix tallers d’experimentació i expressió amb el fang, el dibuix, la pintura i el moviment, en l’àmbit privat, comunitari, municipal, escolar i museístic.

L'obra

El procés de creació de vegades comença com un joc d’exploració, i altres per la necessitat d’habitar un estat o bé d’atendre quelcom que pulsa internament per ser expressat. Un primer impuls en forma de traç o de taca desperta quelcom, i en l’escolta del subtil i guiada per la intuïció es deixa sorprendre de com un pas porta al següent, sense cap projecció mental ni idea concreta. Una mena de joc de pistes que du a descobrir allò que no ha pogut ser imaginat encara.

La cerca i exploració durant el procés creatiu busquen aconseguir plasmar sobre l’obra i arribar a transmetre visualment aquelles sensacions que ell/ella sent, trobar bellesa i harmonia en el conjunt i sentir plaer i certesa interna quan les crea. I un pas més enllà de si mateix/a, busca commoure i despertar memòries i emocions a qui les observa.

Materials

Els materials que treballa són l’aquarel.la, acrílics, tintes, ceres, grafit, fang, paper d’arròs, paper fet a mà, diversos tipus de pinzells i la paraula. Li agrada explorar i trobar aquells materials o suports que sumen i són coherents amb el que vol expressar i transmetre.

 

.

Exposicions

Ha exposat a galeries, centre culturals, residències artístiques i festivals de Barcelona, França, Tòquio i Ciutat de Mèxic. Cal destacar les exposicions de: Barcelona (CCCB, DHUB, TPK Visual Arts – Centre Cultural Metropolità Tecla Sala, Roca Umbert Fàbrica de les Arts, Galeria EspaiB, Casa Elizalde, CIRD, Centres Cívics i Biblioteques de Catalunya), Acadèmia de Belles Arts de Sabadell, Centre d’Art Contemporani La Sala Vilanova i la Geltrú, Galeria LaFutura Barcelona i Valencia, Galerie Le Marais de París, Galerie Agit’he Le Barcares, Art Cologne, Tòquio (No Desing Gallery – Park Side Gallery, Youkobo Art Space) i Museo de la Memoria y la Tolerancia de Ciudad de México.

Quadres

Back To Top