skip to Main Content

Trajectòria

Neus Font

Un dels meus primers records que tinc és el de dibuixar amb la meva àvia, i la il·lusió de tenir una pila de fulls i una caixa de colors nova. Ja des de ben petita dibuixar i pintar han estat per mi una forma d’escapament. No he considerat mai l’art com a un hobbie sinó com a part de la meva vida, del meu dia a dia dintre del meu món. Per mi la inspiració és la relació que tens amb el món que t’envolta i saber identificar com ressona amb el teu interior, és en aquest trobament quan sorgeix la guspira de la creació o les ganes d’expressar. El 1996 vaig deixar els estudis de secundària per anar a estudiar a l’escola d’Arts i Oficis d’Olot on vaig cursar Comuns i Pintura Aplicada al Mur. Ben acabats els estudis vaig dedicar-me a viatjar i recórrer mon, fins ara, que la maternitat m’ha portat a fer una parada, i decideixo treballar des del meu estudi, deixant les aventures i poder així reunir l’experiència i records dels meus viatges.

L'obra

La meva manera de treballar és molt espontània i deixo que les emocions guiïn l’obra juntament amb la meva imaginació. A vegades he hagut de pintar per necessitat, a vegades per plaer, a vegades per créixer i comprendre. Però mai he deixat de pintar amb amor, passió i sinceritat. Per això la bellesa, he pensat sempre, que és tan necessària per a nodrir el cor i l’esperit.

Actualment estic treballant dos conceptes que tenen en comú rostres i mirades. Una sèrie anomenada “Deesses de color” de format més petit on el color, el collage i la textura fan protagonista a “el culte a la bellesa” i la necessitat d’aquesta. La natura ens presenta la bellesa en estat pur i l’home l’ha perseguit al llarg dels segles, al llarg de les civilitzacions, intentant imitar-la, ja sigui a través de colors, formes, textures, olors. Sempre m’ha cridat l’atenció les diferents maneres de tractar aquesta en les diverses cultures, ja sigui l’ofrena cap a una verge, estampats de teles l’ornamentació de temples, entre d’altres. És aquí on a través de les meves obres intento expressar-ho.

L’altre, més introspectiva, és la sèrie anomenada “Anònims” formada per obres de gran format amb una tècnica més figurativa, intentant expressar a través de rostres anònims, sentiments arrelats i viscuts. És un treball interior, on les pors, les memòries d’infantesa, les decepcions, les il·lusions, en resum, sentiments personals, dels quals el mateix espectador pot identificar-se i sentir-se qüestionat.

Materials

Les tècniques que utilitzo són varies, però la que sempre m’ha acompanyat i amb la que m’identifico més, és amb el collage, i treballar amb pigments. M’agrada descobrir i provar noves tècniques, sobretot barrejar-les i veure com interaccionen entre elles. D’alguna manera em recorden als diferents llenguatges que m’he anat trobant pel camí. Així que des d’aquarel·la, tintes, acrílics, retoladors, pastels, estampacions, pintura esprai, pigments, cretes, sanguines, es poden trobar en les meves obres. Normalment treballo sobre tela, fusta i paper.

Exposicions

Exposicions destacables Bristol, Olot, Índia, Irlanda. No vull desvaloritzar l’exposició i venda als carrers, de les ciutats que m’han adoptat temporalment, considerant els carrers com les Galeries més grans i importants del món.

Quadres

Back To Top