skip to Main Content
Menu

Trajectòria

Axel Rodriguez

Sóc d’origen cubà, i ja farà uns anys que visc a Santa Coloma de Farners. Estic vinculat a col·lectius artístics i culturals del municipi i de la província de Girona. Als 8 anys vaig rebre el meu primer premi d’escultura i va ser el tret de sortida d’aquesta passió que sento per la pintura i l’escultura. Estudio la carrera d’Educació Artística a la universitat de l’Havana. Des de l’any 1993 em dedico, de manera professional, a les arts plàstiques.

En tots aquests anys he passat per diferents etapes des del naïf fins al conceptual. He après a valorar les coses simples i senzilles, allò que ens dóna la vida. Així que he passat de ser aquell pintor amb la crítica a la mà (o en aquest cas el pinzell) a convertir-me en un cronista de la realitat que m’envolta. Intento recrear la realitat quotidiana o el món de la imaginació, utilitzant una àmplia gamma de materials, formes i colors.

L'obra

Crec que em caracteritzo més per l’estil que tinc o la manera d’interpretar amb el pinzell el que veig, que la temàtica com tal. Toco temàtiques que m’agraden, realitats que em preocupen, estats d’ànims o sentiments: el lleig, el dolent, la crítica. Crec que si tots ens limitéssim a fer bé les coses al final no caldria solucionar molts problemes dels que tenim.

Materials

Treballo actualment només la pintura, l’escultura i orfebreria les tinc aparcades, adormides, però no mortes (tot i que estan en un somni profund). En l’art pictòric, habitualment utilitzo l’oli sobre cartolina i puntualment sobre tela.

Exposicions

Durant la meva carrera artística he participat en més de 70 exposicions entre personals i col·lectives, tan nacionals com internacionals, per exemple: Palau de Belles arts de l’Havana; Palau de les Convencions (actual Sala de Govern); Museu de la Revolució (antic Palau Presidencial); Capitoli Nacional de Cuba, entre d’altres.

Les meves obres es poden trobar en galeries a Barcelona, Girona i França, així com en altres llocs de prestigi, com la donació realitzada al Patrimoni de la UNESCO, l’any 1999.

Quadres

Back To Top