skip to Main Content

Trajectòria

Axel Rodriguez

Sóc d’origen cubà, i ja farà uns anys que visc a Santa Coloma de Farners. Estic vinculat a col·lectius artístics i culturals del municipi i de la província de Girona. Als 8 anys vaig rebre el meu primer premi d’escultura i va ser el tret de sortida d’aquesta passió que sento per la pintura i l’escultura. Estudio la carrera d’Educació Artística a la universitat de l’Havana. Des de l’any 1993 em dedico, de manera professional, a les arts plàstiques.

En tots aquests anys he passat per diferents etapes des del naïf fins al conceptual. He après a valorar les coses simples i senzilles, allò que ens dóna la vida. Així que he passat de ser aquell pintor amb la crítica a la mà (o en aquest cas el pinzell) a convertir-me en un cronista de la realitat que m’envolta. Intento recrear la realitat quotidiana o el món de la imaginació, utilitzant una àmplia gamma de materials, formes i colors.

L'obra

Crec que em caracteritzo més per l’estil que tinc o la manera d’interpretar amb el pinzell el que veig, que la temàtica com tal. Toco temàtiques que m’agraden, realitats que em preocupen, estats d’ànims o sentiments: el lleig, el dolent, la crítica. Crec que si tots ens limitéssim a fer bé les coses al final no caldria solucionar molts problemes dels que tenim.

Materials

Treballo actualment només la pintura, l’escultura i orfebreria les tinc aparcades, adormides, però no mortes (tot i que estan en un somni profund). En l’art pictòric, habitualment utilitzo l’oli sobre cartolina i puntualment sobre tela.

Exposicions

Durant la meva carrera artística he participat en més de 70 exposicions entre personals i col·lectives, tan nacionals com internacionals, per exemple: Palau de Belles arts de l’Havana; Palau de les Convencions (actual Sala de Govern); Museu de la Revolució (antic Palau Presidencial); Capitoli Nacional de Cuba, entre d’altres.

Les meves obres es poden trobar en galeries a Barcelona, Girona i França, així com en altres llocs de prestigi, com la donació realitzada al Patrimoni de la UNESCO, l’any 1999.

Quadres

Axel Rodríguez

Cuerpo de Baile

Axel Rodríguez

Axel Rodríguez

Axel Rodríguez

Axel Rodríguez

Axel Rodríguez

Axel Rodríguez

Axel Rodríguez

Bailarina

Axel Rodríguez

Axel Rodríguez

Back To Top